Вкусови Нотки:
ГОРСКИ ПЛОДОВЕ, МЕД, ЯГОДИ, БАНАН И НАР, КИСЕЛИННОСТ НА ГРЕЙПФРУТ, СРЕДНО ПЛЪТНО ТЯЛО
Специалистите по кафе в целия свят осъзнават, че Гуджи, като регион за кафе е значително по-различен от съседните му региони Сидамо и Йиргачеф. По-рано региона Гуджи бе категоризирана като подрегион на Сидамо, но се доказа като отделна зона. Тя е придобила репутация и ръст поради своите уникални и различаващи се вкусови профили на кафе. Хората от Оромо от Гуджи считат своя регион за люлка на предците на Оромо културата. Церемониите, ритуалите и ерудициите, произтичащи от системата на възрастовите групи на Гада, все още широко се практикуват сред жителите на Гуджи. Освен системата, отглеждането на кафе има древни корени в културата на Гуджи – двете са неразделни. Кафетата Guji предлагат сложен, но балансиран профил на чашата, който се справя добре, както във филтър, така и в еспресо. Опциите за сертифициране са много, освен че има и техники за обработка. В исторически план Гуджи винаги е предлагал изключителни измити и натурални кафета, но наскоро производителите започнаха да произвеждат и кафета, които са били обработени по honey метода.